torsdag, april 06, 2006

Kårvalet är nära! Läs mer om oss...

Kåren är vårt Fack Ju – klart att vi bryr oss!

Till Studentkåren betalar en heltidsstuderande 240 kr per termin. Vad får du ut av det? Fundera över det en stund…




Så, vad har du kommit fram till? Kanske att du får rätt att göra dina tentor eller att du kommer in på Stallarna? Tycker du att det är värt dessa 240 kr? Vi ansåg att vi ville få ut mer av dessa pengar och startade föreningen Fack Ju med syfte att komma in i kårfullmäktige (FUM), det högsta beslutsfattande organet inom Studentkåren. Vi ville helt enkelt engagera oss under våra egna förutsättningar. Under läsåret 2005/2006 fick vi hela fyra personer invalda till FUM och tre av dessa blev även förtroendevalda till kårstyrelsen. Fack Ju har, som enda lista, haft full närvaro på samtliga FUM-möten.

Under det gångna året har vi bland annat drivit frågor om att få en kommunal studentsamordnare, sänka priset på TV-licensen för studenterna, införa ett serviceråd där kåren ska fokusera mer på service för studenterna, hålla ner priserna på det gym som planeras i den eventuella utbyggnaden av Olympen samt att få institutionerna att förbättra sin framförhållning gällande schema. Som du ser är vi alltså en väldigt aktiv FUM-lista.

Tanken med Fack Ju är enkel, vi ska vara din länk till Studentkåren. På våra träffar inför FUM-mötena får du vara och bestämma hur våra representanter ska rösta i FUM. Dessutom får du insyn i och svar på dina funderingar kring kårens verksamhet. Vi är inte knutna till någon institution, nation eller annan förening vid Växjö universitet. Vi är även partipolitiskt och religiöst obundna. Det är alltså väldigt enkelt att påverka, genom att komma till oss med dina tankar.

Vi siktar på att öka vår aktivitet i FUM och att få fler studenter att intressera sig för kårpolitik samt att utnyttja sin rätt att rösta. Vi vill visa dig att kårpolitik är roligt, lätt och nödvändigt, speciellt om man som vi har ett mål; att få fler studenter intresserade av och engagerade i kårpolitik. Men för att målen ska uppfyllas behöver vi din röst i kårvalet den 25-27 april!

2 kommentarer:

Fack Ju sa...

Fack Ju är ju en himla bra förening! Och fin blogg har de oxå :) /Hanna

Anonym sa...

ja jag ska rösta på er....:D